Bilde av Nils A. Johannessen

Nils A. Johannessen

Instruktør

Nils jobber som lærer ved Erdal Ungdomsskole og har fått i gang flere aktiviteter for ungdom og hund i skolen. Som for eksempel hund som valgfag og agilityundervisning for ungdomsskoleelever.

Han fikk sin første hund i 1980, Schàfertispe. Har senere hatt raser som Groenendael og Shelty. Fattet tidlig interesse for bruks og holdt på med det i ca 10 år. 

Han har har drevet med LP og fått frem flere hunder til LP-championat.

Fra 1997 har han drevet aktivt med agility og har drevet ulike Sheltier frem til norske agilitychampioner. Det finnes mange meritter på hans liste med blant annet NM-titler i gull og bronse og selvsagt agilitychampionater i de fleste land han har konkurrert i utenom Norge. Deltatt i Nordisk (nr. 3) og VM (nr. 9) . For tiden konkurrerer han med Sunny og Hey-Hey, hans to sheltier,  i agility. De ble også tidlig agilitychampions.

  Ble utdannet instruktør i 1988 av Gimre og siden supplert utdannelsen som instruktør i LP, bruks og ikke minst agility. Han har utdannet en rekke instruktører i LP og noen i agility. I tillegg har han dømt ulike mentaltester fra 1990.

Utdannelse:

Utdannet Cand Mag med tilleggsfag, grunnfag i psykologi, ved Universitetet i Bergen 1983. Har undervist i ungdomsskolen siden.

Har deltatt på flere titalls kurs med Hallgren, Falt, Svartberg, Per Jostein Matre og Rune Fjellanger foruten Bakken og Vangen.

Som nestleder av NBFK i en periode på 1990-tallet arrangerte han seminar (Arv eller miljø) der Morten Bakken og P. J. Matre var foredragsholdere.

Nils er en av våre mest erfarne og dyktige instruktører og en god pedagog. 

Vi er veldig stolt av å ha nettopp Nils med i vår instruktørstab!