Bilde av Jonas Riise Johansen

Jonas Riise Johansen

Prosjektmedarbeider FDTA

Jonas er ansatt i tjenestehund avdelingen ved Fjellanger Detection & Training Academy og jobber i tillegg som instruktør på hundesenteret.

Jonas startet sin karriere innenfor hund i forsvaret og etter endt førstegangstjeneste var han hekta på hundetrening.
Etter forsvaret var han praktikant i et år hos oss på Hundesenteret. Som praktikant lærte han mer om hundetrening og fattet fort interessen for søk og nesearbeid. Etter året som praktikant gikk turen videre som frivillig til Bosnia og Norsk folkehjelps minehundsenter (NPA-GTC) i 3 måneder.
 
I løpet av de 3 månedene i Bosnia fikk Jonas tilbud om fast stilling ved GTC og jobbet der i et år før han returnerte til Norge igjen. På GTC trente han hunder til forskjellige formål, både søkshunder og patruljehunder.
 
Tilbake i Norge begynte Jonas å jobbe som dyrepasser ved Akvariet i Bergen. Der var han assisterende hovedtrener for selene og sjøløvene. Her fikk han teste ferdighetene sine i shaping og tatt læringsteorien i bruk. Etter 1,5 år på Akvariet startet Jonas å jobbe fulltid her på Fjellanger Hundesenter.
 
Jonas har deltatt på en rekke kurs og seminarer innenfor dyretrening og ble i April, 2015 autorisert Smeller instruktør. 
 
Jonas reiser mye rundt å holder kurs innen for bla. Smeller og et eget utviklet kurskonsept, Husbandry.