Bilde av Britt Janne Karlsen

Britt Janne Karlsen

Foreleser/Atferdskonsulent

Britt Janne er utdannet atferdskonsulent gjennom NAS tilknyttet NMBU. Siden 2008 har Britt Janne hatt individuelle treningstimer, og atferdstimer, hovedsakelig på hund, og noe katt. Formidling og veiledning som er rettet mot dyrevelferd, trening av dyr, og dyrs språk og signaler er områder som engasjerer henne stort. En spennende periode i hennes liv var da hun jobbet i tolletaten og trente og hadde narkotikahund som nærmeste kollega. I 2008 ble hun ansatt i Akvariet i Bergen for å trene seler. Her jobbet hun i 5 år bl.a. med trening og miljøberikelse av flere ulike arter, som sel, sjøløve, arapapegøye, pingvin, og silkeape.

I 2011 og videre år tok Britt Janne serien for atferdskonsulenter ved NMBU, og har fått inspirasjon fra mange ulike seminar med fokus på dyr og trening. Britt Janne har jobbet som lærer i hundefag ved videregående skole siden 2013, og har praktisk pedagogikk utdanning. Forebygging som tema har vært vesentlig for henne, fra hun tok forebyggende miljøabeid for barn og unge ved distriktshøyskolen i Sogndal i 1986. Dialogbasert formidling er også tema som hun har forankret i fag som kommunikasjon ved UiB.

Britt Janne jobbet som instruktør etter endt instruktørutdanning ved Fjellanger Hundesenter i 2002, og har i flere år samarbeidet med Fjellanger Hundesenter ifm nåværende Fagutdanning.