Bilde av Britt Janne Karlsen

Britt Janne Karlsen

Adferdskonsulent

Britt Janne Karlsen, 50 år, fra Bergen.

Trening av dyr og dyrevelferd har alltid interessert Britt Janne, og hennes første treningsøkter med dyr startet med kattene til hennes bestefar da hun var ca 9 år gammel. Hun har vært tilknyttet Fjellanger Kompetansesenter siden 2002, og hun tok også instruktørutdannelsen ved Fjellanger hundeskole som det tidligere het. Britt Janne startet på Fjellanger med valpekurs, unghundkurs og gikk etter hvert over til individuelle treningstimer. De siste åtte årene har hun fokusert på veiledning og atferdskonsultasjoner. I 2011 startet hun på Universitetet på Ås på en serie for atferdskonsulenter, og hun ble nå i vår ferdig med hennes tolvte og siste eksamen i den serien. De siste 25 årene har Britt Janne årlig vært på diverse kurs innen dyr og atferd (spesielt hund), og når det gjelder hund og trening har hun snust på flere aktiviteter som lydighet, freestyle, rally, agillity og litt utstilling.

En spennende periode i livet til Britt Janne var da hun jobbet i tollvesenet og hadde en narkotikahund som hennes nærmeste kollega. I 2008 ble hun ansatt på Akvariet for å trene seler, og i hennes 5 år ved Akvariet jobbet hun blant annet med trening og miljøberikelse med flere ulike arter som sel, sjøløve, arapapegøye, pingvin, silkeape og skjeggagam.

 Forebygging som tema har interessert Britt Janne i flere år, fra hun tok forebyggende miljøarbeid for barn og unge ved distrikthøyskolen i Sogndal i 1986. Hun har også kommunikasjon og formidling blant annet fra Universitetet i Bergen.

Formidling og veiledning ifm dyr, trening og dyrevelferd gjorde at hun begynte å jobbe som lærer ved hundelinjen ved Stend vgs i 2013 hvor hun jobber til dags dato.