Les & Lær 

   Tips, nyheter og trender

Bli sittende

Når valpen har lært å sitte kan det være greit at den også blir sittende en stund. Dette må den først lære.

Er du ute å går en tur og treffer noen du vil så av en liten prat med, hadde det jo vært fint om hunden din kunne sittet fint ved siden av deg å ventet. Dette må den lære først.

Har du planer om å drive en eller annen hundesport, er det mange situasjoner du trenger å ha en hund som kan sitte rolig. Men den må først lære det.

Altså, mange situasjoner hvor det kan være greit å ha en hund som kan sitte rolig.

Publisert: 26/04/2016

Trening , Valp
Har du noen spørsmål?
 
Anbefaler vi Gratis online valpekurs med Rune Fjellanger
 
Hunden skal sitte til den får fri-kommando

For å få hunden til å bli sittende lenger, kan du ha flere godbiter klar i begge hender, og belønne den hyppig for å bli sittende. Etter hvert lar du det gå litt lenger tid mellom godbitene. Avslutt alltid med fri.

Når du har trent mye på dette, og hunden er blitt flink til å sitte lenger, kan du begynne å trene med forstyrrelser. Til å begynne med beveger du deg bare et lite skritt bort fra hunden, og går tilbake og belønner den. Etter hvert kan du bevege deg rundt hunden. Ta av og på en sko, svinge med en arm osv. Belønn hyppig. Reiser hunden seg, har du gått for fort frem, og du må gjøre det lettere for den og belønne oftere. Gå alltid tilbake til hunden og belønn den, ikke rop den til deg. Gjør du det, kan hunden lett bli sittende som en spent fjær og vente på at du roper, og det blir vanskelig å få til øvelsen. Også når du gir hunden fri, går du alltid tilbake til den og gjør dette.

Bruk gode og tilpassede belønninger

Tren på det samme i mange ulike situasjoner og på forskjellige steder.

Varier forstyrrelsene når du trener

Tren alltid på det nivået hunden er, ikke gå for fort frem.

Du kan alltid belønne spontan atferd hos hunden, selv om du har valgt å lære inn en øvelse med hjelpebevegelser. Jo mer du gjør dette, jo fortere lærer hunden.