Bilde av Christel Holm

Christel Holm

Instruktør

Hei alle sammen 

Mitt navn er Christel Holm og er en ung dame på 30år, hvor jeg er instruktør her på Fjellanger hundesenter.

Jeg har vokst opp med Engelsk Setter hvor mine foresatte var oppdrettere av den flotte rasen. Etter et par års pause med hund i mitt liv, pga jeg var fulltidsstudent, valgte jeg å adoptere min første egen hund (snart 11 år gammel blandingshund av Border Collie, Schæfer og Kongepuddel) som jeg gav navnet Sprocket... Som dere ser på bildet, hva annet kunne han ha hett.

Jeg starter på hundekurs med Sprocket på Oslo hundeskole avdeling Bergen, hvor jeg deretter tok hundeinstruktørutdannelsen min i 2013-2014. Hvor vi har vært innom alt fra valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighet, bronsemerkekurs, flyballkurs, søk og sporkurs mm. Så jeg ble også bitt av basillen med å trene med hunden min, slik som mine kollegaer her hos Fjellanger hundesenter.

I 2015 gikk jeg på et kurs hos Røde Kors Besøksvenn med hund, hvor vi ble egnet og ble dermed en av de første som kom igang med å gå på besøk på institusjon i denne aktiviteten. Etter å ha vært den første ekvipasjen sammen i Hordaland, var jeg så heldig å ble en del av ressursgruppen i Røde Kors Besøksvenn med hund. Hvor jeg nå er nestleder for aktiviteten, hvor mine gode medarbeidere og jeg arbeider frivillig innen denne aktiviteten. Det har også resultert i at jeg holder nå på med å videreutdanne meg hos Røde Kors Besøksvenn med hund som instruktør. Dette er både lærerikt og spennende...

Som dere ser på bildet har jeg to hunder, hvor den lille heter Lady (Othelia The Lady som det står på stamtavlen) og er av rasen kooiker, som født den 07.07.17. Så hjelp, det valp i huset. Jeg ønsker å utdanne oss hos Norske redningshunder hvor ettersøkning er hva vi vil drive med. Både Sprocket & Lady elsker å arbeide med nesa si, så da passer det godt for alle vi tre å drive med hva vi liker best.

Jeg er utdannet som førskolelærer med videreutdanning som adferdspedagog, hvor jeg i dag arbeider som miljøterapeut med barn og unge innen barnevern. 

Her kommer min store glede av å lede Barn & Hund leir hos Fjellanger hundesenter. 

Så om du har eller kjenner noen som har barn som ønsker å delta på vår Barn & Hund leir om sommeren, send en e-post til oss.

Jeg drives av å se barn og unge få mestring via hund og andre dyr sammen... 

Jeg er så heldig å få samarbeide med Britt Janne Karlsen, som dere ser også arbeider hos Fjellanger hundesenter som adferdskonsulent, hvor jeg får være en del av hennes arbeid på hundelinjen ved Stend VGs som Fjellanger hundesenter har et godt og tett samarbeid med. 

I mellomtiden holder jeg også på med en masteroppgave, hvor jeg ønsker å skrive om barn og unge med bruk av dyr i terapeutisk arbeid.

Jeg gleder meg til å hilse og bli bedre kjent med dere som kommer på kurs hos oss på Fjellanger hundesenter.