Hunder – Trening – Kompetanse – Forskning!

Fjellanger Hundesenter leverer valper og trente hunder til hundesport og tjenesteformål.

 

Du setter krav og lager spesifikasjoner, vi leverer hunder, opplæring, treningsprogrammer, kurs, PT-veildning!

Skandinavias største og mest allsidige kompetansesenter for leveranse av hunder til tjenesteformål!

 

FDTA research project – English

Forskning og Utvikling

Fjellanger Detection & Training Academy (FDTA) 
Vår avdeling for forskning og utvikling

To pågående forskningsprosjekter. Les mer:

 KUI-prosjektet                       Våre krefthunder

Våre tjenestehunder

Oppdrett av Jakt Cocker, Jakt Springer Spaniel og Malinois

Unik mulighet til å få den hunden du ønsker – vi skreddersyr et opplegg som passer deg.  Vi leverer hunder til yrkesutøvere og ulike hundesporter som Smeller, Agility og Jakt. 

 Salg    Kurs    Veiledning

Vår forskning  har vist at vi kan løfte kvaliteten  på søkshunder til nye høyder.

 

Fjellanger Hundesenter har mer en 30 års erfaring i arbeid med tjenestehunder.  De siste 15 årene har virksomheten  hatt sitt fokus på forsknings og utvikling med oppdrag internasjonalt for FN og her  i Norge sammen med Olje-og Gassindustien (KUI-prosjekt) og Helse Bergen (våre krefthunder). 

Fjellanger ønsker nå å tilby sine kunder ny kompetans, mye hentet fra egen forskning,  til å skape bedre tjenestehunder til yrkesutøvere  og  andre  som kunne ønske seg hunder som kan sprenge nye grenser for hva de kan utføre. Fra egen avl av hunder, gjennom valpeutviklingsprogram og effektive treningsmetoder for luktdeteksjon, vil Fjellanger Hundesenter nå kunne levere søkshunder og kompetanse på alle nivåer hvor det skulle være et ønske.

 

Hunder som detektor

Noen ganger er områdene utilgjengelige eller forbundet med fare ved bruk av hunder direkte. Med FDTA sin teknologi, Remote Scent Tracing (RST) , kan en hente inn fysiske prøver der hunder ikke kommer til. En kan også samle inn luftprøver ved å bruke spesielle filter og ta disse med til hundene i laboratoriet, hvor hunder blir brukt som analyseverktøy (detektor) for å kunne si hva prøvene inneholder. FDTA har arbeidet med en slik fremgangsmåte i 15 år og har demonstrert hundene sine kvaliteter innenfor påvisning av eksplosiver (miner) på oppdrag for FN eller til å påvise skjulte rustskader på utstyr (rør og tanker) til nytte for olje og gassindustrien.

Våre forskingsprosjekter (Presseomtale)

Våre tjenestehunder

Hunder kan læres opp til å finne og påvise ulike luktkilder til mange ulike formål. Alle er kjent med hvordan politi, tollvesen og militære bruker hunder til å finne narkotika og eksplosiver, samt at redningshunder kan finne mennesker i snøras, i ruiner og etter jordskjelv. Disse hundene er fritt søkende og tas med til aktuelt område hvor de bruker sin eminente luktesans til å finne frem.   Fjellanger Hundesenter har lang erfaring fra å trene slike hunder og vil nå tilby sin kompetanse nettopp på dette området. 

Det kan være hunder en ønsker å få frem som tjenestehunder eller arbeid innenfor søk og redning, men også bidrag til hundesporter som smeller eller nosework.