Bilde av Birte Vollset

Birte Vollset

Instruktør

Jeg heter Birte Vollset og har holdt på med hund i over 20 år. Min første hund var en Belgisk Fårehund som skulle være en familiehund, men en lydig en. Dermed bar det på kurs, og da var det gjort. Jeg ble bitt av "hundebasillen".

Med den første hunden min deltok jeg på lydighetskonkurranse og gikk litt på utstilling. Den neste hunden ble en Shetland Sheepdog som jeg også gikk på utstilling med. Hun konkurrerte i klasse 2 i lydighet. Siden har det vært Sheltie hos oss. Jeg har et lite oppdrett av rasen, men har ikke så valper så ofte. I dag har jeg to sheltier. Den eldste konkurrerer jeg med i agility og så har jeg en valp.

Jeg har tatt mange kurs opp gjennom årene. Jeg er utdannet klikker trener via Canis systemet. Jeg har deltatt på  mange kurs med klikker, valpekurs, grunnferdighetskurs, konkurransekurs og det siste kurset var BAT kurs. Jeg er leder av Nordhordland Hundeklubb og der har jeg også ansvar for klubbens kurs.  Jeg har også kurs for NHK. Jeg brenner for at alle nye hundeeierne skal få skolere seg slik at de ikke trenger å gå i de største fellene, men få et flott samarbeid mellom hund og eier.