Fordypning i rasekunnskap

23.Mars

Tidspunkt & varighet

Start: 23.Mars - 10.00

Slutt: 24.Mars - 15.00

Instruktører

Passer for

Kurset passer for alle som er interessert i hunder, atferd og hunderaser og er et ”must” om ditt mål er å kunne trene flere ulike typer hunder!
 

Relaterte kurs

Pris

Kr. 1800,-

Dog-Points

144

Program

Lørdag 23. mars:

10.00 – 17.00

Søndag 24. mars:

09.00 – 15.00

Fordypning i rasekunnskap med Annelie Isaksson

 

Annelie Isaksson er instruktør, oppdretter og medforfatter av boken Din hund av Kerstin Malm og Agneta Geneborg. Annelie har stor kunnskap om ulike hunderaser. Hennes utdanning og fordypning innen rasekunnskap gjør henne til en mye omtalt og populær foreleser for alle som er interessert og engasjert innenfor hund. Annelie arbeider ved Tenhult Naturbruksgymnasium og er yrkeslærer i dyrevern og underviser i ulike kurser om hunder. Hun har trent og konkurrert med hund siden hun var 12 år.

Annelie Isaksson har jobbet med hund siden slutten av 70 – tallet og samarbeidet med Åsa Ahlbom og Agneta Geneborg siden tidlig 80 – tallet. Hun er oppdretter av Lagotto, Fransk bulldog og Mastin Espanol.  Tidligere har hun også drevet oppdrett av rasen Groendael. Hun holder både instruktørutdanninger, fordypet rasekunnskap og valpekurs.

Temaer

Hunden har, så vidt man vet, levd sammen med mennesket i mer enn 15 000 å - antagelig lenger. Fra første stund har den vært en viktig del av et arbeidsfelleskap og mennesket har hatt behov for hunden til jakt, vakt, til å gjete buskap og til å beskytte familien og gårdens dyr. De hundene vi har i dag har ulike egenskaper som er fremavlet og nedarvet siden generasjoner tilbake. Men hundens oppgaver og våre behov for den har endret seg drastisk.

Det finnes rundt 400 raser i Norge og det kommer hele tiden nye til fra andre land. I Sverige antar vi at det finnes omtrent samme antall.  I dette kurset blir hundene delt inn i rasegrupper som bygger på hvilket arbeid de opprinnelig har utført sammen med mennesket. På denne måten vil vi øke forståelsen for og kunnskapen om den respektive rasens behov. Det kommer til å gjøre det lettere for deg å gi akkurat din og andres hund et bra liv, kunne tilrettelegge trening tilpasset rasen, forutse mulige problemer på bakgrunn av rasens arbeidsegenskap og forstå atferd av samme grunn, få frem gode egenskaper og forbygge vanskelige, kunne veilede og gi råd om rasevalg – rett og slett; tenke hund på en ny måte!